Lankunhakumatkan vaiheet

 Kuvat MM

Aamulla sitten jälleen kiinnitin peräkärryn pakuun ja köröttelin mökiltä puutavaraliike PTL Puuhakkaaseen (16.6.2017) hakemaan eilen maksamani ostokset. Kyllä muuten olen tässä mökkirempan aikana monen monta kertaa kiittänyt mielessäni, että ajokortissa on tuo pikku e! Ei tarvitse maksaa kuljetuksista tai pyytää jotakin kamua ajelemaan autoa. Ja os on tarvetta isommalle autolle, niin tuo C on hyödyllinen siinä tapauksessa.

Lankkujen lastaus sujui hyvin ja tavara oli priimaa, kuten eilen nippua tehdessäni totesin. Puutavaraliike Puuhakkaasta löytyy asiantuntevaa ja hyvää palvelua. Valikoima on laaja ja asiakas voi tilata erilaisia tuotteita. Tämä lankku on muuten Lapuan Sahan tuote.

Puun tuoksu on mahtava. Tulee mieleeni isä, joka oli timpuri. Sain usein kesäisin käydä rakennuksilla, joita hän teki. Siellä tuoksui puu. Aurinko paistoi ja kärpäset vähän kiusasivat. Timpurin tyttären sydän sykkii puulle.


Maltan tuskin odottaa että tämä ihanuus pääsee tuvan lattiaan!Mutta ennen kun ne ovat lattiassa, on edessä monta mutkaa, vaaraa ja ties mitä. En uskalla edes ajatella, mitä kaikkea voi tapahtua. Ihan oikeasti. Kun tulin ensimmäisen kuorman kanssa mökille, niin tunsin nenässäni palaneen kumin tuoksun... ja kun menin pakusta ulos odotti minua näky, jota en olisi halunnut juuri nyt kohdata. Peräkärryn rengas oli puhki. :(

Välillä tuntuu, että päivässäni on enemmän  tapahtumia ja sattumuksia kuin joillakin koko viikossa.
 


Onneksi minulla oli apumies mukana. Irroitimme renkaan ja lähdimme ajamaan puufirman naapuriin (n. 24 km) vaihdattamaan renkaan. Sotin matkalta, että nyt pääsi käymään näin, että hello vaan, tullaan hakemaan toinen kuorma vähän myöhemmin.

Rengasmestassa oli aivan loistava palvelu. Setä tiesi heti, millainen rengas tarvitaan ja hän vaihtoi sen ennen kuin ehdin sanoa mitään ylimääräistä, ottaen huomioon, että  minä sentään olen tosi nopea puhumaan.


Rengas tosiaan meni ihan tohjoksi. Täytyy muistaa suojata nuo kärryn renkaat auringolta....Samoin pakun renkaat, kun se viettää talvihorrosta taas lokakuusta alkaen.


Lankut turvallisesti sitten tuossa pikkukamarissa. Ikkunasta näkyy myös peräkärry, jossa on upouusi rengas.Kommentit